ROTRAP B.V.
Heemskerkstraat 11
2613 AK Delft
06 - 20245489
vgastel@rotrap.nl
Reflectie op Ontplooiing Resultaat in Organisatie

Intervisie

Doel van intervisie is om je eigen functioneren te verbeteren. Het is in eerste instantie bedoeld als verbetering van je functioneren op je werk, maar het kan een positief effect hebben op je functioneren in het algemeen. Het gaat erom om elkaar, in groepsverband, op basis van ervaringen te raadplegen en raadgeven. Als begeleider ondersteun ik het proces van “je eigen spiegel oppoetsen”. Ik begeleid zowel intervisie groepen als medewerkers/managers/HRM adviseurs die opgeleid willen worden tot intervisie begeleiders.

Voor wie

 • HRM-afdelingen of afdelingshoofden die intervisie aan de medewerkers willen aanbieden als onderdeel van de strategie of het beleid
 • Medewerkers die opgeleid willen worden tot intervisie begeleider

Resultaat

 • Intervisiegroepen die de basisprincipes van intervisie onder de knie hebben
 • Actieve intervisiegroepen die gericht werken aan het verbeteren van het persoonlijk functioneren
 • Begeleiders die intern nieuwe intervisie groepen zelfstandig kunnen opstarten
 • Traject

  Het traject wordt geheel op maat gemaakt. Uitgangspunt is om op efficiënte wijze de medewerkers snel en met voldoende bagage te laten starten met intervisie of begeleiding. Vervolgens worden de groepen gedurende een langere tijd op afstand gevolgd.

  Referentie

  Dorien Donker: Programmamanager Rijksbrede Benchmark Groep
  -- Intervisie is een van de instrumenten die wij gebruiken om deze doelen te bereiken. In dat kader heb ik kennis mogen maken met Jacoba van Gastel. Haar heb ik leren kennen als iemand die open is, iemand waarbij jij je op je gemak voelt. Op dit moment begeleidt zij meerdere intervisiegroepen bij de RBB-Groep en leidt daarnaast 8 mensen op om intervisiebegeleider te worden. Als trainer is zij goed in staat de verschillende intervisiemethoden aan de groep over te brengen en pleegt tijdens de training prettige interventies waardoor het leerproces op een goede manier verloopt. Tijdens intervisiesessies is zij in staat zowel de rol van begeleider als die van deelnemer te vervullen wat duidt op het feit dat zij boven de methode staat. Tot slot zorgt Jacoba ervoor dat er tijdens de intervisiesessies er vertrouwen is in de groep, mensen tot hun recht komen en indien nodig is zij in staat issues bespreekbaar te maken.